четверг, 17 мая 2012 г.

СЛУЖБА ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ У СФЕРІ ПОЖЕЖНОЇ ТА ТЕХНОГЕННОЇ БЕЗПЕКИ ПОПЕРЕДЖАЄ!

З початку року  на території Селидівського  міськвиконкому виникло 32 пожежі, загинуло 7 людей .
З приходом весни починаються господарчі роботи на садових дільницях  на подвірьях приватних житлових будинків  та  дач.  В цей час збільшується кількість пожеж по причині необережного поводження з вогнем .Збираються та спалюється сухе листя, гілки , мусор, але не завжди це робиться під наглядом людей. Виникає небезпека виникнення пожеж. Залишене без нагляду вогнище при  вітрянній погоді  в лічині хвилини може стати господарем в  вашій оселі.
На території Донецької області з початку року виникло 1908 пожеж (проти 1446 за аналогічний період 2011 року). Спостерігається значний ріст випадків горіння сміття, залишків сухих дикоростучих трав, очерету тощо.
Незважаючи на проведені попереджувальні заходи, лише протягом квітня в області сталося 327 пожеж, 219 з яких виникли на відкритій території – горіння сухої трави, очерету, сміття тощо, причиною яких стало необережне поводження з вогнем.
На території Селидівського міськвиконкому з 11 по 15 квітня виникло 3 пожежі на відкритій території , а саме:
11.04.2012р м.Гірник, вул.Котовського – горіння сміття;
14.04.2012р м.Селидове, вул.Новосельська – горіння сухої трави;
15.04.2012р м.Селидове, Кутузовський ставок – горіння очерету на площі 4 га.
З цих випадків видно, що вогонь залишався без людського нагляду, тому ніщо йому не мішало робить свою справу.
Також передумовою їх виникнення є неналежний рівень організації роботи комунальних підприємств області щодо прибирання сміття на відкритих територіях населених пунктів, наведення порядку у паркових зонах, зонах масового відпочинку громадян, та керівників об’єктів колективної та приватної власності.
 З метою попередження виникнення пожеж на відкритій території, служба державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки м.Селидове пропонує    комунальним підприємствам, керівникам об’єктів, населенню організувати роботу  щодо своєчасного прибирання сміття на відкритих територіях населених пунктів, в зонах масового відпочинку населення,  побутових відходів на прибудинкових територіях та викосу сухої рослинності уздовж автошляхів, а також нагадує:
- будьте обережні з відкритим вогнем;
- не залишайте без нагляду вогнища;
- не розводьте вогнища поблизу будівель та споруд.
 При виникненні пожежі негайно телефонуйте по телефону «101».

   Начальник Селидівського МС ГУ ДІТБ  
   майор служби цивільного захисту                                                                                             Передрій О.І.

Комментариев нет:

Отправить комментарий